Pagina's

Duivelse Komedie
Wat als je auditie doet voor 'Duivelskunstenaars', een toneelstuk over Adolf Hitler en zijn profeet Erik Hanussen, in een regie van Anton Cogen? Een losgeslagen bende acteurs van de 'Theater- en filmschool Stijn Brouns' test het uit in de 'De duivelse komedie'. Het is eens iets anders dan de 'De goddelijke komedie' oftewel 'La Divina Commedia'.

De woorden van de acteurs worden op metafysisch niveau geïnspireerd door de hersenspinsels en waanideeën van narratieve kwelgeest Patrick Bernauw. Hun daden, fysieke en astrale lichamen worden op Machiavelliaanse wijze gecontroleerd door Theaterführer Anton Cogen, zowel in het stuk als (ver) daarbuiten. Cogen neemt bovendien zelf de rol van acteur op zich en controleert op die manier ook zijn eigen alter ego in één van de onbestaande en gruwelijk echte personages die dit toneelspel overschaduwen.

Het resultaat: niets is wat het lijkt in deze absurde komedie, geïnspireerd door de figuren en stijl van de commedia dell'arte. Het geheel ontaardt in een naïeve fantasie van het kinderspel, een duivels cabaret over het theater als de kunst van de illusie, een totale dramaturgische chaos met demonische allures, een diabolisch schouwspel vol groteske en bovenzinnelijke figuren, waarbij de acteurs soms wreedaardiger zijn dan de figuren die zij spelen...

Wie komt kijken, laat alle hoop varen of verzinkt in een onnavolgbare satanische extase. Laat de duivel in u los! Jawohl! Die Bühne macht frei!

PRODUCTIE: Theater- en Filmschool Stijn Brouns

REGIE: Anton Cogen

AUTEUR: Patrick Bernauw

SPEL: Anton Cogen, Stephanie van Waes, Tom Decuyper, Loïc Yves de Cannière, Inneke Plasschaert

LOCATIE:
toneelzaal van de 'Theater- en Filmschool Stijn Brouns'
Sleepstraat 210/D te Gent

SPEELDATA:
20, 21, 25, 26 & 27 juli, telkens om 20u

TICKETS & RESERVATIE:
Tickets: 10 euro
Via Uitbureau Gent
Website: http://uitbureau.be/voorstelling2.aspx?VoorstellingId=3011
Telefonisch: 09-233.77.88
BERICHTEN


Geen opmerkingen: