Pagina's

maandag, juli 29, 2013

Het winnende team Flanders Fantastica / Met de GPS door (On)Bekend GentBij zijn vertrek uit deze wereld, liet de Gentse schrijver Jean Marie Raymond De Kremer – beter bekend onder schuilnamen als John Flanders of Jean Ray – naast honderden korte griezelverhalen voor zowel volwassenen als jongeren, geschreven zowel in het Nederlands als het Frans, ook een meesterwerk achter, getiteld Malpertuis. Sta mij toe hier een stukje uit te citeren:
De nalatenschap wordt niet verdeeld!
Wanneer ik, Quentin Moretus Cassave, zal overleden zijn, zullen allen hier aanwezig, op straf onmiddellijk hun deel van de erfenis verbeurd te zien en er ook alle verdere aanspraken op te verliezen, zich in mijn huis Malpertuis vestigen en er tot hun dood blijven wonen.
‘Malpertuis’ is het huis van de Duivel. Er breekt dan ook een verschrikkelijke lijdensweg breekt aan voor de familie van Cassave, die zich gedwongen ziet samen te leven in de woning van de Boze… Want wat is het geheim van Malpertuis? Wel, ‘oom Cassave’ is een magiër die de meest verboden afgronden van de geheime leer heeft doorgrond, en die ontdekt heeft dat de oude goden en de helden uit de sagen en legenden, meer zijn dan bedenksels van de geest. Wat door miljoenen mensen eeuwenlang aanbeden werd, heeft uiteindelijk ook een zeer stoffelijke, tastbare vorm aangenomen. Goden kunnen nu eenmaal alleen leven bij de gratie van het geloof van de mensen… En in Malpertuis hield Quentin Moretus Cassave de onsterfelijke Griekse goden gevangen, die de gedaante hadden aangenomen van zijn familieleden… Maar wat de liefhebbers van de fantastische verhalen van John Flanders of Jean Ray doorgaans niet beseffen,  is dat hij in zijn meesterwerk – en in de meeste van zijn griezelverhalen – geen fictie heeft geschreven, maar faction: een mengeling van fictie en harde feiten…
Inderdaad heeft Quentin Moretus Cassave echt geleefd, en in Gent niet de schimmen van de antieke Griekse goden gevangen gehouden, maar die van een hele reeks duistere figuren uit de wereld van de sagen en de legenden. Voor alle veiligheid hield Cassave ze in een soort winterslaap gedompeld, maar het lijkt er nu sterk op dat ze op het punt staan te ontwaken… Sommigen onder ons zijn erin geslaagd contact te leggen met deze boven-, buiten- en onderaardse goden en demonen. Deze magiërs hebben daarvoor de taal van de Onsterfelijken geleerd, die niet alleen  gebruik maakt van woorden, maar ook van geluidstrillingen –en golven, van klankpatronen, van… muziek!


Ongetwijfeld heb je al gehoord van de Bermuda Driehoek, maar in het hart van Gent ligt een gelijkaardige – Duivelse – Driehoek, waar zich allerlei paranormale fenomenen voordoen, te wijten aan de activiteiten van de Onsterfelijken. Om een kosmische catastrofe af te wenden, hebben een aantal dappere paranormale teams gedurende de Gentse Feesten de strijd aangebonden met onzichtbare Machten & Krachten… die soms ook zeer zichtbaar kunnen worden. Met de GPS of een fotodossier in de hand hebben zij de mysteries van Flanders Fantastica ontsluierd, zijn zij erin geslaagd de Wezens der Duisternis te bezweren en hebben ze die, met de gepaste formule, opnieuw doen inslapen... jammer genoeg weet niemand voor hoe lang...Het team dat het beste presteerde, zou niet alleen de eeuwige dank van de mensheid verdienen, maar ook een prachtige prijs, bestaande uit een doe-het-zelf stadsspel -en moordspel pakket van vzw de Scriptomanen... Wij hebben dan ook de eer en het genoegen de Grote Prijs Flanders Fantastica 2013 te mogen uitreiken aan het team van Els Pevenage dat een jury bestaande uit Gentse Feesten Publiek, 2 Vampieren in het Astrid Park, een Belgian Paranormal Investigator en een Rechtvaardige Rechter in hoge mate wist te overtuigen en te charmeren, met niet alleen een volstrekt cultureel correcte, dramatisch hoogstaande en artistiek verantwoorde bezweringsformule, maar ook met een Anti-Vampiristisch Dansritueel (én Spreuk - zie foto's), een uniek surrealistisch kunstwerk geïnspireerd door de legende van de Onthoofdingsbrug, een juist antwoord op de vraag hoeveel doden Gerard de Duivel op zijn kerfstok had én het decoderen van de naam van het Dah-Die Spook!... PROFICIAT!Wil jij ook een poging doen om de Machten & Krachten van de Duivelse Driehoek te bezweren, met een fotoboek of een GPS in de hand, in Gent of in Affligem, neem dan contact op met info@inter-actief.be 

Filip Lovecraft
www.gpsrent.be
www.stadsspel.be
www.facebook.com/Contrarie

Geen opmerkingen: