Pagina's

vrijdag, april 13, 2012

Gentse Feesten 2012: Mieste Zonder PiesteAnton Cogen & Machar Van Geyt zijn terug van weggeweest, en brengen wat in filmmiddens een "remake" wordt genoemd: de in 2010 met succes gebrachte monoloog Gien pieste mier veur Mieste wordt onder de titel Mieste Zonder Pieste hernomen. In een  nieuw kleedje, een herwerkte versie, in een totaal nieuw decor en met geactualiseerde, hilarische tekstaanpassingen. 

De wakkere bezoek(st)er ontvangt, op vertoon van zijn/haar entreekaart, op de dag van de voorstelling en aan de inkom van de zaal, naast een fraai programmaboekje ook een dvd van de productie. Geef toe, een ludiek hebbeding, waarvoor zelfs de noodlijdende Grieken zouden opdagen!

Anton Cogen kruipt opnieuw in de huid van Maurice "Mieste” Boterdaele, alias de gepensioneerde circusclown Mosquito, in deze remake van de monoloog van Machar Van Geyt.

In het O.C.M.W-bejaardentehuis “De Lachende Zon” mijmert hij over zijn voorbije circuscarrière, zijn onmogelijke liefde voor de trapeziste Gloria, zijn ongelijke strijd tegen zijn liefdesrivaal, de dierentemmer Lazlo...

De samenwerking tussen Anton Cogen en Machar Van Geyt is niet nieuw. Vorige jaren vertolkte Anton Cogen tijdens de Gentse Feesten op dezelfde locatie de rol van een uitbater van een volkscafé op Ledeberg ("Frisco"), een wegens moord veroordeelde gedetineerde ("Mance Ruuze zit in de duuze), een aan de Muide failliet geraakte kruidenier ("Kiwi veur Saint-Camiel")of “De Tribuloasses van Eddy Naessens”, over de belevenissen van een buschauffeur van “De Lijn”. 

Eerder versloegen zij gezamenlijk voor Radio Roeland gedurende enkele jaren de reportage van de openingsparade van de Gentse Feesten, die steeds uitmondde in hilarische hoogstandjes.

Ooit maakten zij voor dezelfde radiozender in de toenmalige studio op de Henri Dunantlaan een nep-reportage, waarbij de luisteraars werd voorgehouden dat een algemene repetitie van de openingsparade plaatshad op de Grote Markt van Antwerpen, precies één week voor het feitelijke begin van de Gentse Feesten. Dit alles met medewerking van de échte schepen van Feestelijkheden van de stad Gent en een nep-schepen van Cultuur van de stad Antwerpen.

Op 23 december 1967, meer dan 40 jaar geleden, werkten beiden reeds voor een eerste keer samen, zonder verdere diepgaande kennismaking, in een kerstevocatie van een Gentse jeugdclub die de originele naam “Kerststemmen ‘67” droeg. Anton Cogen was één van de regisseurs en Machar Van Geyt één van de zowat veertig leden van een spreekkoor.
Locatie:

bovenzaal van eet- en praatcafé “A Capella”,
Godshuizenlaan 33 te Gent


Reservatie noodzakelijk:
uitsluitend bij VZW Uitbureau 
Veldstraat 82B - 09/2337788
Tickets 12 euro: bestel hier online!


 Speeldata :

begin van de voorstelling : 
20.00 uur – deuren open om 19.30 uur

zaterdag 14 tot en met zondag 22 juli


Geen opmerkingen: