Pagina's

maandag, juli 25, 2011

Moordspel/Stadsspel "De Geheimen van Gent": Oplossingen... En de winnaar is...Gedurende de Gentse Feesten deden diverse detective teams verdienstelijke pogingen om De Geheimen van Gent op te lossen en de laatste wil van Maurice Maeterlinck uit te voeren. Inderdaad heeft de Nobelprijswinnaar Literatuur 1911 in zijn testament bepaald dat het in zijn opdracht gestolen paneel De Rechtvaardige Rechters honderd jaar na zijn Nobelprijs terug moest worden gegeven aan "de persoon of personen die het verdient of verdienen". Hiertoe dienden een aantal Maeterlinck Mysteries ontsluierd te worden, maar moest ook de Moordzaak Brocante Julos opgehelderd worden... en diende men ten slotte zelfs over te gaan tot een onvervalste dramatische beproeving aan de voet van de Dulle Griet.

Het oplossen van de Moordzaak Brocante Julos bleek uiteindelijk voor de meeste kopbrekens te zorgen, zodat een zeer verdienstelijk detective team genaamd De Speurneuzen (Niek, Meike en Nele Van den Hende, aangevuld met Tim Buyck en Jeroen Monballieu) uiteindelijk de duimen moest leggen voor het detective duo Dries Masure & Ragna Meul uit Gentbrugge. Zij hadden een (goed) antwoord op alle vragen, al speelden ze het sluw door één formulier in te dienen waarin XXX werd aangeduid als de schuldige, en een ander met YYY...


 
Het winnende Detective Duo


Zoals eerder vermeld, zal het paneel De Rechtvaardige Rechters zeer binnenkort overhandigd worden aan de winnaars, waarna wij als uitvoerders van het Testament Maurice Maeterlinck niet zullen nalaten u hierover uitvoerig te informeren.

Voor wie het allemaal nog eens wil nagaan: hier stonden de oplossingen... die u vanaf 1 augustus alleen nog hier kunt bekomen.
Opdracht 1.  Waarin verschilt het paneel waarop Anton Cogen de hand heeft kunnen leggen (zie pagina 10 in uw boekje en deze bladzijde) van het paneel dat in 1934 verdween?
Opdracht 2. Geef ons de namen van 7 personages die voorkomen op de panelen van het Lam Gods, zowel die van de voor- als die van de achterkant.Opdracht 3. Anton Cogen kan u ongetwijfeld meer vertellen over Georgette Leblanc en Maurice Maeterlinck, en ook over het fameuze Testament van de Nobelprijswinnaar Literatuur 1911. Maar waar heeft Anton het paneel dan uiteindelijk gevonden?
Opdracht 4. Is het Patrick Bernauw die de code in de dummy heeft gezet, zoals Anton Cogen beweert? En waar zouden de Rechtvaardige Rechters dan wel verborgen geweest zijn? Breek de code (we hebben 4 lijnen nodig) en geef ons de exacte naam van die plek!
Opdracht 5. Bezorg ons 7 namen van blaadjes van bomen, bloemen en planten die we op het Lam Gods kunnen zien en die ook op de Kouter zijn te vinden in de vorm van sculpturen.
Het Detective Duo "M&M" brengt qua dramatische beproeving
het spookverhaal van de Zuivelbrug... Opdracht 6. Wie vermoordde Brocante Julos? En waarom is dat zo?

Indien er ook een aparte prijs voorzien was geweest voor de beste dramatische act, dan zou die ongetwijfeld in de wacht gesleept zijn door het Detective Duo Marc De Sutter & Tracy Van Maercke, die een gloedvolle versie brachten van de sage van de Mammelokker.

Geen opmerkingen: