Pagina's

donderdag, april 07, 2011

Gentse Feesten 2011: Detectivespel / Stadsspel: Waar zijn de Rechtvaardige Rechters gebleven?Hier vind je het detectivespel-stadsspel
Waar zijn de Rechtvaardige Rechters gebleven?
Editie 2012


In 1934 werd uit de Sint-Baafskathedraal van Gent het onschatbare paneel de Rechtvaardige Rechters gestolen uit het wereldberoemde Lam Gods van de Gebroeders van Eyck. Het paneel is nog steeds niet terecht…

Geleid door een fotoboek met het hele dossier van 'de stoutmoedige diefte' gaat u individueel, als duo, in een trio of met een heel team op speurtocht naar de verdwenen Rechters. Op uw route zult u een onderzoek instellen op de plaatsen die een rol spelen in het verhaal, u zult een tipgever opsporen en diverse denk-, doe- en creatieve opdrachten tot een goed einde moeten brengen. Slaagt u er bijvoorbeeld in een ware Da Vinci Code te breken? De persoon die, of alle leden van het team dat de meeste opdrachten weet te vervullen binnen de gestelde termijn, ontvangt - of ontvangen - een mooie prijs!

Dit stadsspel combineert het ontdekken van de stad Gent met allerlei - ook ludieke - praktijkopdrachten, een reality detective met een spannende en waar gebeurde thriller... en u houdt er tegelijk nog een mooie stadswandeling aan over, ook!
Waar zijn de Rechtvaardige Rechters gebleven? is gebaseerd op de boeken die Patrick Bernauw aan het onderwerp wijdde, dat wel eens "het Vlaamse Monster van Loch Ness" wordt genoemd. En ongetwijfeld zult u ook de auteur zelf, in levende lijve, op uw pad vinden. Misschien wel als tipgever!... Het spel wordt overigens geleid door Ineke Bernauw, dochter van.
Het stadsspel wordt georganiseerd op zaterdag 16, zondag 17, donderdag 21, zaterdag 23 en zondag 24 juli. Het start telkens met een spelbriefing, waarbij iedere deelnemer een fotoboek ontvangt, om 15.00 uur op het Woodrow Wilson Plein ("de Zuid"), voor het Administratief Centrum en bij de Stedelijke Bibliotheek. Het eindigt 3 uur later bij de Dulle Griet, op het Groot Kanonplein.

Kostprijs (fotoboek per deelnemer inbegrepen): 12 €

Reserveren: enkel aan de Uitbureau balie, Kammerstraat 19 in Gent
Uitbureau Gent
Uitbureau Gent - Waar zijn de Rechtvaardige Rechters gebleven?

vzw Uitbureau Gent - Kammerstraat 19 - 9000 Gent
Tel.: 09/233 77 88 (tussen 10u00 en 12u30, en van 13u30 tot 18u00)
Fax: 09/233 66 01
E-mail: tickets@uitbureau.be
Er worden echter geen reservaties verwerkt via mail, gelieve dus geen ticketbestellingen door te mailen.Geen opmerkingen: