Pagina's

zaterdag, maart 27, 2010

Geen pieste mier veur Mieste - Anton Cogen & Machar Van Geyt, Gentse Feesten 2010Anton Cogen isMaurice “Mieste” Boterdaele,
alias de gepensioneerde circusclown Mosquitoin een monoloog vanMachar Van Geyt

De monoloog:

in “Gien pieste mier veur Mieste” vertolkt Anton Cogen de rol van Maurice “Mieste” Boterdaele, alias de gepensioneerde circusclown Mosquito, die in het O.C.M.W-bejaardentehuis “De Lachende Zon” mijmert over zijn voorbije circuscarrière, zijn onmogelijke liefde voor de trapeziste Gloria, zijn ongelijke strijd tegen zijn liefdesrivaal, de dierentemmer Lazlo........

Cogen en Van Geyt, een samenwerking:

de samenwerking tussen Anton Cogen en Machar Van Geyt is niet nieuw. Vorige jaren vertolkte Anton Cogen tijdens de Gentse Feesten op dezelfde locatie de rol van een uitbater van een volkscafé op Ledeberg, in de monoloog “Frisco” van Machar Van Geyt. Ook in “Kiwi veur Saint-Camiel”, de monoloog over Cyriel Spruyt, een aan de Muide failliet geraakte kruidenier vonden beiden elkaar terug, net als in “De Tribuloasses van Eddy Naessens”, de belevenissen van een buschauffeur van “De Lijn”, die de productie was van de Gentse Feesten 2008. Vorig jaar kroop de acteur in de huid van Mance Ruuze, een wegens moord veroordeelde gedetineerde in de monoloog “Mance Ruuze zit in de duuze”.

Ter gelegenheid van hun lustrum-samenwerking (de 5de keer) nemen beiden op maandag 19 juli in de Lakenhalle plaats op de praatstoel met interviewer Nico Burssens tijdens het Artistiek Aperitief.

Eerder versloegen zij gezamenlijk voor Radio Roeland gedurende enkele jaren de reportage van de openingsparade van de Gentse Feesten, die steeds uitmondde in hilarische hoogstandjes.

Ooit maakten zij voor dezelfde radiozender in de toenmalige studio op de Henri Dunantlaan een nep-reportage, waarbij de luisteraars werd voorgehouden dat een algemene repetitie van de openingsparade plaatshad op de Grote Markt van Antwerpen, precies één week voor het feitelijke begin van de Gentse Feesten. Dit alles met medewerking van de échte schepen van Feestelijkheden van de stad Gent en een nep-schepen van Cultuur van de stad Antwerpen.

Op 23 december 1967, meer dan 40 jaar geleden, werkten beiden reeds voor een eerste keer samen, zonder verdere diepgaande kennismaking, in een kerstevocatie van een Gentse jeugdclub die de originele naam “Kerststemmen ‘67” droeg. Anton Cogen was één van de regisseurs en Machar Van Geyt één van de zowat veertig leden van een spreekkoor.

Locatie:bovenzaal van eet- en praatcafé “A Capella”,
Godshuizenlaan 33 te GentInkomprijs: € 10,50 / € 12

Reservatie:uitsluitend bij VZW Uitbureau,
Kammerstraat te Gent – tel. 09/233 77 88BESTEL HIER JE TICKETS BIJ HET UITBUREAU!
Speeldata :begin van de voorstelling : 20.00uur – deuren open om 19.30uurzaterdag 17 julizondag 18 julimaandag 19 julidinsdag 20 juliwoensdag 21 julidonderdag 22 julivrijdag 23 julizaterdag 24 julien zondag 25 juli 2010


“Gien pieste mier veu Mieste” is een productie van VZW De Scriptomanen.


Een Suggestie van het Huis:

* In de namiddag speel je met een handig doe-het-zelf pakket het Gentse Feesten moordspel/stadsspel Mysteries van het Duivelsteen (waarin Anton Cogen al zijn duivels ontbindt) en 's avonds ga je hem live meemaken in Geen pieste mier veur Mieste!

Hier is Anton alvast te horen in het diabolische muzikale luisterspel rond de legende van Gerard De Duivel:

Geen opmerkingen: