Pagina's

vrijdag, juni 13, 2008

Gentse Feesten 2008 - De Tribuloasses van Eddy Naessens: Anton Cogen in een monoloog van Machar Van Geyt

“DE TRIBULOASSES
VAN
EDDY NAESSENS”Anton Cogen
is
Eddy Naessens
in
een monoloog
van
Machar Van GeytDe monoloog:

In “De Tribuloasses van Eddy Naessens” vertolkt Anton Cogen de rol van Eddy Naessens, een overleden chauffeur van de vervoersmaatschappij “De Lijn”, die zijn opwachting maakt aan de hemelpoort en daar wachtend de tijd doodt door het bladeren in “Dag Allemaal”. Tijdens die wachttijd komen hem talrijke herinneringen voor de geest. Leuke, maar ook minder leuke anecdotes en belevenissen wisselen elkaar af, waarbij de toeschouwer achter de schermen blikt van een beroepscategorie die gezien de veranderende maatschappelijke zeden en gewoonten – soms helaas - meer dan ooit in de actualiteit is...


Cogen en Van Geyt, een samenwerking:
... tussen Anton Cogen en Machar Van Geyt die allesbehalve nieuw is. Vorige jaren vertolkte Anton Cogen tijdens de Gentse Feesten op dezelfde locatie de rol van een uitbater van een volkscafé op Ledeberg, in de monoloog “Frisco” van Machar Van Geyt. Ook in “Kiwi veur Saint-Camiel”, de monoloog over Cyriel Spruyt, een aan de Muide failliet geraakte kruidenier vonden beiden elkaar terug. Eerder versloegen zij gezamenlijk voor Radio Roeland gedurende enkele jaren de reportage van de openingsparade van de Gentse Feesten, die steeds uitmondde in hilarische hoogstandjes.

Ooit maakten zij voor dezelfde radiozender in de toenmalige studio op de Henri Dunantlaan een nep-reportage, waarbij de luisteraars werd voorgehouden dat een algemene repetitie van de openingsparade plaatshad op de Grote Markt van Antwerpen, precies één week voor het feitelijke begin van de Gentse Feesten. Dit alles met medewerking van de échte schepen van Feestelijkheden van de stad Gent en een nep-schepen van Cultuur van de stad Antwerpen.

Op 23 december 1967, bijna exact 40 jaar geleden, werkten beiden reeds voor een eerste keer samen, zonder verdere diepgaande kennismaking, in een kerstevocatie van een Gentse jeugdclub die de originele naam “Kerststemmen ‘67” droeg. Anton Cogen was één van de regisseurs en Machar Van Geyt één van de zowat veertig leden van een spreekkoor.

Er zijn concrete plannen dat Anton Cogen mogelijk eind 2008, maar zeker gedurende de Gentse Feesten 2009 een rol zal spelen in “Wel thuis”, een door Machar Van Geyt geschreven eenakter. Hierin zal hij vermoedelijk aan de zijde staan van Machteld Ramoudt, in een regie van Roger Bolders. Het stuk gaat over de ontmoeting van een grote theaterdiva en een gepensioneerd taxichauffeur.


Locatie:
bovenzaal van eet- en praatcafé “A Capella”
Godshuizenlaan 33 te Gent


Inkomprijs:
€ 11,00


Reservatie:
uitsluitend bij VZW Uitbureau, Kammerstraat te Gent
tel. 09/233 77 88


Speeldata :
begin van de voorstelling : 20.00uur – deuren open om 19.30uur
zaterdag 19 juli
zondag 20 juli
maandag 21 juli
dinsdag 22 juli
woensdag 23 juli
donderdag 24 juli
vrijdag 25 juli
zaterdag 26 juli
en zondag 27 juli 2008


“De Tribuloasses van Eddy Naessens” is een productie
van VZW De Scriptomanen, Brusselbaan 296, 9320 Erembodegem,
waar verenigingen met het oog op een reisvoorstelling
en voor alle nuttige info en modaliteiten terecht kunnen
(tel. 053/78 30 10 – e-mail: info@inter-actief.be).

Geen opmerkingen: